رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی در حاشیه بازدید از نمایشگاه پژوهش و فناوری خراسان با اشاره به پژوهشهای دینی در عرصه بینالملل به زبانهای مختلف، ارائه دیدگاههای بینالمللی را در ارتقای سطح علمی و فکری حوزههای علمیه مثبت ارزیابی کرد و سبب توسعه علمی در سطح جهانی دانست.
حجتالاسلاموالمسلمین دکتر محسن جهانگیری، رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی، در حاشیه نمایشگاه پژوهش و فناوری خراسان رضوی در مشهد، با تاکید بر اهمیت برگزاری نمایشگاههای علمی و پژوهشی گفت: اینگونه رویدادها فرصتی برای به نمایش گذاشتن دستاوردهای علمی و پژوهشی و وسیلهای برای ارتقای سطح علمی طلاب، دانشجویان و استادان است.
وی افزود: برگزاری چنین نمایشگاههایی به طلاب این امکان را میدهد تا با آخرین دستاوردها و تحولات علمی آشنا شوند و از آنها برای بهبود روند تحصیل و پژوهش خود، بهرهمند شوند.
حجتالاسلاموالمسلمین دکتر جهانگیری در خصوص تأثیر این نوع نمایشگاهها بر سطح علمی روحانیون، اظهار داشت: در سالهای اخیر، به برکت انقلاب اسلامی و تحولات مهم اجتماعی، روحانیون و طلاب به موضوعات علمی و پژوهشی بیشتر ورود کردهاند، لذا این تغییرات نتیجه تأثیرات انقلاب اسلامی در تقویت بُعد علمی و فکری حوزههای علمیه است.
رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی خاطرنشان کرد: دانشمندان و پژوهشگران دینی با ارائه دیدگاههای نو و نگاههای تازه به مسائل دینی و اجتماعی، قادرند نقش مؤثری در رشد علمی طلاب ایفا کنند و نگاههای جدید خود را به جامعه علمی و فرهنگی عرضه کنند.
ارزیابی وضعیت پژوهش درخراسان رضوی
حجتالاسلام جهانگیری درباره وضعیت پژوهش در خراسان رضوی، گفت: روند پژوهشی در این استان در حال حاضر در سطح متوسطی قرار دارد، البته تلاشهایی در این زمینه صورتگرفته، ولی هنوز به سطح بسیار بالایی نرسیدهایم.
وی افزود: پژوهش یک کار تدریجی است و انتظار رشد سریع در این زمینه منطقی نیست، بااینحال، حرکت به سمت بهبود شرایط پژوهشی در حال انجام است.
رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی همچنین با اشاره به حضور گسترده طلاب و محققان در نمایشگاه پژوهش و فناوری استان خراسان، خاطرنشان کرد: امسال شاهد حضور پررونقتر طلاب در این نمایشگاه نسبت به سالهای گذشته بودهایم، این حضور، نشاندهنده افزایش علاقه و اشتیاق طلاب به فعالیتهای پژوهشی است.
وی اضافه کرد: این اشتیاق موجب تولید آثار علمی جدید و همچنین افزایش انگیزه برای ادامه فعالیتهای پژوهشی در بین طلاب میشود.
پژوهشها و دیدگاههای بینالمللی
حجتالاسلاموالمسلمین دکتر جهانگیری با اشاره به اهمیت پژوهشهای بینالمللی گفت: طلاب و محققان حوزه علمیه در سالهای اخیر دیگر به مسائل محدود به کشور خودبسنده نکردهاند و نگاههای بینالمللی نیز در پژوهشهای آنها دیده میشود، بهگونهای که پژوهشگران دینی به زبانهای مختلف کتاب منتشر میکنند و در مجلات بینالمللی به چاپ آثار خود میپردازند که این امر موجب تقویت ارتباطات علمی و تبادل تجربیات با دیگر محققان از سراسر جهان میشود.
وی این روند را یک تأثیرگذاری متقابل خواند که از سوی روابط بینالملل و نیز از طرف خود طلاب و محققان بهپیش میرود، چراکه این دیدگاههای بینالمللی میتواند در ارتقای سطح علمی و فکری حوزههای علمیه تأثیرات مثبتی داشته باشد و موجب رشد و توسعه علمی در سطح جهانی شود.
حجتالاسلاموالمسلمین دکتر جهانگیری، بر لزوم توجه بیشتر به پژوهشهای دینی و علمی تأکید کرد و آن را عامل اساسی در توسعه و پیشرفت حوزههای علمیه و تأثیرگذاری بیشتر بر جامعه دانست، و افزود: تحولات علمی و پژوهشی در دنیای امروز برای روحانیون و طلاب بسیار مهم است و باید این تحولات بهدقت پیگیری و به آنها توجه شود تا بتوانند در مسیر رشد علمی و دینی به موفقیتهای بیشتری دست یابند.
نظر شما